Americké akcie dopoledne klesly

15.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 15. dubna (ČTK) - Akciové trhy ve Spojených státech dnes dopoledne oslabily. Nepodařilo se jim tak udržet počáteční růst, za kterým stály překvapivě příznivé hospodářské výsledky některých významných amerických podniků za první čtvrtletí.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval pokles o 0,3 procenta na 16.119 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 se dopoledne snížil o 0,4 procenta na 1824 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite se propadl dokonce o 1,2 procenta na 3977 bodů, napsala agentura AP.

Cena akcií největšího světového výrobce nealkoholických nápojů Coca-Cola nicméně zamířila vzhůru, protože jeho čtvrtletní tržby překonaly očekávání analytiků. Posilovaly rovněž akcie farmaceutické společnosti Johnson & Johnson, která vykázala nečekaně vysoký čtvrtletní zisk.

Investoři kromě firemních výsledků sledují rovněž vývoj na Ukrajině, kde tamní armáda zahájila protiteroristickou operaci, která má zastavit násilný postup separatistů. Západní země obvinily Moskvu z podporování nepokojů na východě Ukrajiny a pohrozily zpřísněním sankcí vůči Rusku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK