Mid Europa Partners může ovládnout laboratoře Euromedic

09.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 9. května (ČTK) - Investiční skupina Mid Europa Partners může ovládnout divizi laboratoří Euromedic a chomutovskou společnost Imuno. Transakci schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). ČTK to dnes řekl jeho předseda Petr Rafaj. Úřad se případem zabýval od loňského listopadu. ÚOHS posuzoval oblast klinických laboratorních vyšetření.

"Spojení bylo povoleno až po detailním posouzení v tzv. druhé fázi řízení, kde se původní obavy z možného narušení hospodářské soutěže nepotvrdily. Rozhodnutí není dosud pravomocné a může být proti němu podán rozklad," uvedl Rafaj.

Nákupy investiční skupiny Mid Europa Partners už antimonopolní úřad v minulosti posuzoval. V roce 2010 schválil její vstup do firmy zabývající se výstavbou a provozem slunečních fotovoltaických elektráren Energy 21.

Podle dřívějšího oznámení jednatele skupiny Euromedic Davida Karáska na webu společnosti se skupina dohodla s holdingem Aeskulab, který náleží do skupiny Mid Europa Partners, na prodeji celé divize laboratoří Euromedic. Skupina Euromedic má podle něj zájem nadále investovat v ČR v oborech svého základního zájmu, tedy v radiodiagnostice a případně onkologii.

Podle Rafaje na trhu existují pro odběratele alternativy. "Úřad uzavřel své šetření s tím, že nedojde v důsledku spojení k podstatnému narušení hospodářské soutěže," dodal Rafaj. Antimonopolní úřad se zabýval dopadem spojení na celou republiku. Samostatně posuzoval trhy v Praze, Středočeském a Ústeckém kraji.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK