Americké akcie zahájily obchodování mírným poklesem

09.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 9. května (ČTK) - Americké akcie v první části dnešního obchodování mírně oslabovaly, zejména kvůli neuspokojivým výsledkům některých podniků. Index technologického trhu Nasdaq Composite je na cestě k nejvýraznějšímu týdennímu poklesu za poslední měsíc.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval pokles o 0,1 procenta na 16.537 bodů. Širší index S&P 500 ztrácel 0,2 procenta na 1871 bodů a Nasdaq se po poklesu ve stejném rozsahu pohyboval kolem 4043 bodů.

Dolů zamířily například akcie oděvní společnosti Ralph Lauren, jejíž odhad celoročních tržeb zaostal za očekáváním analytiků. Kvůli neuspokojivým údajům o tržbách oslabovaly také akcie mediální společnosti CBS, která je majitelem nejsledovanější televizní sítě ve Spojených státech.

Cenu akcií technologického gigantu Apple poslaly dolů neoficiální zprávy, že firma nabízí 3,2 miliardy dolarů (téměř 64 miliard Kč) za převzetí výrobce sluchátek Beats Electronics. Analytici ale podle agentury Reuters pochybují, zda má Beats tak vysokou cenu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK