Americké akcie mírně stouply, Dow Jones uzavřel na novém rekordu

09.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 9. května (ČTK) - Akciové trhy ve Spojených státech dnes navzdory počátečnímu poklesu mírně posílily. Dow Jonesův index tak uzavřel na novém rekordu. Indikátor přitom dosáhl maxima i přes pokračující obavy investorů ohledně ukrajinské krize. Na devizových trzích pokračovalo v poklesu euro.

Dow Jones dnes přidal 0,2 procenta a uzavřel na hodnotě 16.583,34 bodu. Širší index S&P 500 vzrostl o 0,15 procenta na 1878,48 bodu, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite zpevnil o půl procenta na 4071,87 bodu.

Za celý týden si Dow Jones připsal 0,4 procenta. Index S&P 500 naopak o 0,1 procenta klesl, index Nasdaq Composite se propadl dokonce o 1,3 procenta.

Akcie výrobce bezpečnostního softwaru Symantec dnes přidaly tři procenta. Firma díky snížení nákladů vykázala překvapivě vysoký čtvrtletní zisk a také její celoroční prognóza překonala očekávání analytiků. Akcie oděvní společnosti Ralph Lauren naopak o dvě procenta klesly, hlavně kvůli neuspokojivým vyhlídkám u tržeb.

Na devizovém trhu euro pokračovalo v poklesu vůči dolaru. Propad jednotné evropské měny odstartoval ve čtvrtek šéf Evropské centrální banky (ECB) Mario Draghi, když naznačil možnost dalšího uvolnění měnové politiky v eurozóně.

Euro dnes vůči dolaru oslabilo o téměř 0,7 procenta na 1,3747 USD. Před čtvrteční tiskovou konferencí šéfa ECB se přitom vyšplhalo až na 1,3992 USD, což byla nejvyšší úroveň od listopadu 2011.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK