Pivovary Lobkowicz vstoupí na pražskou burzu 28. května

12.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. května (ČTK) - Akcie Pivovarů Lobkowicz se začnou obchodovat na pražské burze 28. května. Pivovary své akcie zároveň veřejně nabídnou investorům v Rakousku a neveřejně způsobilým investorům v dalších zemích. Maximální cena za akcii pro drobné investory byla stanovena na 175 Kč. Firma to dnes oznámila na tiskové konferenci. Nabízené akcie představují 48,77 všech vydaných akcií skupiny.

Společnost chce prodejem akcií získat peníze především na další rozvoj společnosti. Nabídku tvoří až 5,7 milionu akcií se jmenovitou hodnotou 160 Kč, z toho 2,3 milionu představují nově vydávané akcie. Počet akcií prodávaných nynějšími akcionáři činí 3,4 milionu kusů. Celkový počet nabízených akcií se díky opci může zvýšit až o 855.000.

Dnešním dnem začíná období pro podávání pokynů k nákupu pro drobné investory v Česku a potrvá do 22. května. V Rakousku potrvá od úterka do 22. května. Nabídková cena i alokace budou zveřejněny 23. května.

Pivovary Lobkowicz jsou pátým největším výrobcem piva v Česku. Součástí skupiny jsou pivovary v Uherském Brodě, Protivíně, Jihlavě, Hlinsku v Čechách, Klášteře Hradišti nad Jizerou, ve Vysokém Chlumci a Černé hoře na Blanensku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK