Skladů v Česku ve čtvrtletí přibylo 63 tisíc metrů čtverečních

12.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. května (ČTK) - V prvním čtvrtletí v Česku přibylo 63.100 metrů čtverečních skladových hal, což je mezičtvrtletní růst o 73 procent. Meziročně je to o 33 procenta více. Vyplývá to z aktuálních dat, která dnes zveřejnilo sdružení realitních poradenských firem Industrial Research Forum (IRF). Nejvíce nových skladových prostor bylo dokončeno v širší oblasti Prahy, která se na nové výstavbě podílela 35 procenty.

Největším projektem dokončeným od ledna do března byla hala DC4 v Prologis Parku Prague D1 West s rozlohou 22.100 metrů čtverečních. Následovaly budova v D+D Parku Kosmonosy s 12.000 metry čtverečními částečně pronajatými společnosti z automobilového průmyslu a budova ve VGP Parku Nýřany pro společnost Ranpak s rozlohou 8100 metrů čtverečních.

Nejaktivnějšími developery byly společnost Prologis s celkovým podílem na nové výstavbě 35 procent a společnost VGP s podílem 25 procent.

IRF na konci prvního čtvrtletí registrovalo celkem 4,53 milionu metrů čtverečních moderních skladových ploch určených k pronájmu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK