Škoda chce soukromým zákazníkům nabízet pronájem aut

14.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. května (ČTK) - Automobilka Škoda Auto chce soukromým zákazníkům nabídnout pronájem aut na bázi operativního leasingu. S nabídkou plánuje přijít v polovině roku, nejspíše v červnu. Partnerem pro financování bude ŠkoFin. Uvedli to dnes zástupci společnosti na setkání s novináři. Podobnou službu pro rezidenční trh dosud v Česku nikdo nenabídl.

Služba by fungovala stejně jako operativní leasing poskytovaný firmám. Uživatel by měl k dispozici nový vůz, za který by platil měsíční nájem. Po určité době by auto mohl odkoupit nebo jej vrátit a vybrat si jiné auto. Podobně funguje i zaměstnanecký leasing v rámci Škody Auto. Zaměstnanci si mohou některý z modelů automobilky pronajmout na šest až 12 měsíců.

Automobilka podle informací ČTK počítá s několika variantami podle rozsahu poskytovaných služeb. Bude záležet na tom, zda si uživatel bude platit jen pronájem nebo i servis, zimní obutí a podobně. Měsíční cena pronájmu by se mohla například u modelu Rapid pohybovat od 5000 korun, u Octavie pak zhruba 6000 Kč. V nabídce mají být všechny modely mimo Fabie, kterou čeká letos generační obměna. Služba by měla nabíhat postupně, zpočátku firma počítá s řádově stovkami zákazníků.

Zánovní vozy by po návratu z operativního leasingu Škoda nabízela v rámci svého programu prodeje ojetých aut Škoda Plus. Ten v současnosti prodává okolo 25.000 aut ročně, firma chce ale prodej minimálně zdvojnásobit.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK