Burzovní palác v Praze se prodal za tři čtvrtě miliardy korun

27.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. května (ČTK) - Sídlo české burzy, Burzovní palác v Praze, se prodalo za 27 milionů eur (zhruba 740 milionů korun). Cenu dnes zveřejnila realitní poradenská společnost JLL, která zastupovala prodávajícího. Nového majitele nechtěla prodávající americká investiční společnost Pramerica zveřejnit, deník E15 na začátku května napsal, že je jím fond rakouská pojišťovny VIG.

Burzovní palác s deseti tisíci metry čtverečními kancelářských a maloobchodních ploch v centru Prahy koupil americký vlastník v roce 2006 od irské společnosti Kilcullen Kapital Partners za zhruba 25 milionů eur (686 milionů korun).

Od roku 1993 v budově sídlí Pražská burza. K dalším nájemcům budovy patří společnosti Regus, Česká pošta, Zara, Aeroflot a Ewopharma.

Podle vedoucího investičního oddělení JLL Stuarta Jordana transakce potvrzuje pokračující zájem mezinárodních investorů o komerční nemovitosti v centru Prahy. "S ohledem na množství kapitálu zaměřujícího se na ojedinělé investiční možnosti v samém centru hlavních měst a s ohledem na relativně nižší cenu v porovnání s jinými metropolemi očekáváme, že tento prodej vyvolá zájem dalších investorů o investování v Praze," odhaduje Jordan.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK