Prologis od Skansky koupil logistický park u ruzyňského letiště

29.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. května (ČTK) - Developer Prologis kupuje od společnosti Skanska Property Czech Republic logistický park R6 v Jenči u exitu 7 severozápadně od Prahy u ruzyňského letiště. O uzavření transakce firmy informovaly dnes, cenu však nezveřejnily.

Prologis plánuje místo přejmenovat na Prologis Park Prague Airport. Nemovitost o celkové rozloze téměř 33 hektarů půdy má potenciál pro výstavbu 132.300 metrů čtverečních logistického prostoru.

Jde o několikátý nákup Prologisu v okolí hlavního města z poslední doby. V březnu například developer oznámil, že koupil v Modleticích u Prahy nový průmyslový objekt o rozloze 16.000 metrů čtverečních. Šlo o poslední volnou budovu v zóně u exitu 10 z dálnice D1. V zóně D1 přitom Prologis vlastní už tři logistické parky.

Prologis je globálně působící firma s kořeny v USA. Zaměřuje se na výstavbu skladů a průmyslových nemovitostí. Vlastní a spravuje nemovitosti ve 21 zemích světa. V ČR nabízí v šesti parcích s celkem 27 budovami přes 633.000 metrů čtverečních průmyslových ploch, v regionu střední a východní Evropy pak jeho portfolio čítá 3,6 milionu metrů čtverečních.

Podle sdružení realitních poradenských firem Industrial Research Forum (IRF) bylo na konci prvního čtvrtletí v Česku celkem 4,53 milionu metrů čtverečních moderních průmyslových ploch ve 107 průmyslových areálech. Nejvíce se jich nachází právě v Praze a jejím nejbližším okolí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK