Aktuálně.cz: V Kvasinách se bude od roku 2016 vyrábět SUV Seat

06.06.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. června (ČTK) - V závodě Škoda Auto v Kvasinách na Rychnovsku se bude od roku 2016 montovat středně velký sportovně užitkový model (SUV) španělské značky Seat, která je stejně jako Škoda součástí koncernu Volkswagen. Uvedl to dnes server Aktuálně.cz, podle kterého to v rozhovoru pro agenturu Bloomberg potvrdil šéf Seatu Jürgen Stackmann.

"V Kvasinách byla dostupná kapacita a jsme rádi, že ji můžeme využít. Jde o velmi nákladově efektivní závod," řekl Stackmann. "Ano, bylo o tom rozhodnuto. Jsme samozřejmě rádi, protože jsme o tento projekt dlouhodobě usilovali," reagoval na to pro Aktuálně.cz mluvčí Škody Jozef Baláž.

Stackmann před časem uvedl, že SUV má být významným krokem na cestě k trvale udržitelné ziskovosti značky. O jeho výrobě v Kvasinách se dosud jen spekulovalo.

Výroba nového SUV Seat má začít v době, kdy by se měla na trhu objevit nová generace vozu Škoda Yeti. Oba tyto vozy budou mít řadu společných dílů.

Škoda již pro Seat vyrábí v Mladé Boleslavi model Toledo, který je příbuzný se Škodou Rapid. Ve slovenském závodě VW zase sjíždí ze stejné linky městské mini vozy Seat Mii, Škoda Citigo a VW Up!.

ktp jpt

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK