Beka v představenstvu O2 nahradil budoucí ředitel Tomáš Budník

24.06.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. června (ČTK) - Na funkci člena představenstva O2 Czech Republic rezignoval Martin Bek. Na jeho místo v pětičlenném orgánu dozorčí rada jmenovala Tomáše Budníka (44), který bude od července generálním ředitelem největšího tuzemského operátora po Luisi Malvidovi. Vyplývá to z informací společnosti.

Bek pracoval od roku 1996 v Českém Telecomu, který byl předchůdcem O2, mimo jiné ve funkci výkonného ředitele pro plánování a controling. V dubnu 2004 byl jmenován jednatelem mobilního Eurotelu, kde působil jako výkonný ředitel pro provoz. V letech 2009 - 2014 zastával funkci výkonného ředitele pro podpůrné služby ve společnosti Telefónica Czech Republic.

Budník od dubna v O2 působí jako ředitel divize IT & Demand Management. V minulosti pracoval v Českém Telecomu a telekomunikační firmě GTS. Podílel se také na restrukturalizaci mobilního operátora U:fon a od roku 2011 pracoval pro PPF.

PPF je od ledna novým majoritním vlastníkem O2, když získala 65,9 procenta akcií od španělské Telefóniky SA. Počátkem měsíce PPF nabídla minoritním akcionářům odkup akcií za cenu 295,15 Kč jednu akcii firmy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK