Ministerstvo podalo trestní oznámení na provozovatele kvízomatů

31.07.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. července (ČTK) - Ministerstvo financí podalo trestní oznámení na provozovatele takzvaných kvízomatů. Celkem úřad zažaloval na 50 případů jejich používání. Tato nepovolená zařízení, která kombinují klasickou sázkovou hru se znalostními otázkami, se nacházejí v desítkách provozoven.

"Trestní oznámení bylo podáno na neznámé pachatele s tím, že obsahovalo zhruba 50 konkrétních adres napříč celou republikou, na kterých bylo ve spolupráci s finanční správou zjištěno provozování kvízomatů," řekl ČTK mluvčí ministerstva Radek Ležatka.

Provozovatelům nepovolených zařízení hrozí podle ministerstva financí pokuta až deset milionů korun. "Nehodláme nečinně přihlížet tomu, jak takzvané kvízomaty zaplevelují naši zemi," uvedl náměstek ministra financí Ondřej Závodský. Podle něj se provozovatelé kvízomatů dopouštějí trestného činu a mohou za to dostat až desetileté tresty.

Podle ministerstva naplňují kvízomaty zákonnou definici loterie tím, že obsahují prvky jako je peněžní vklad, náhodu či předem neznámou okolnost, která rozhoduje o výhře, a možnost výhry. Náhodu v případě kvízomatu představuje předem neznámá výše hodnoty otázky, uvedlo ministerstvo.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK