T-Mobile US se dle listu FT chystá odmítnout nabídku na převzetí

05.08.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Washington 5. srpna (ČTK) - Americký mobilní operátor T-Mobile US se chystá odmítnout nabídku od francouzského telekomunikačního operátora Iliad, který chce koupit většinový podíl v americké firmě za 15 miliard USD (312 miliard Kč). Mateřská firma amerického T-Mobilu, německý Deutsche Telekom, a další akcionáři považují nabídku za příliš nízkou. Informuje o tom dnes na svých internetových stránkách list Financial Times s odvoláním na informované zdroje.

T-Mobile US by podle zdroje mohl oficiálně oznámit odmítnutí nabídky již ve středu. Iliad vyjádřil zájem o převzetí celkem 56,6 procenta akcií T-Mobile US.

Před třemi lety se na převzetí společnosti T-Mobile US dohodl americký konkurent AT&T, který za ni tehdy hodlal zaplatit 39 miliard dolarů. Regulační orgány však transakci zamítly kvůli obavám, že omezí konkurenci, což by mohlo vést k růstu cen pro zákazníky.

V poslední době se spekulovalo, že na převzetí T-Mobile US se dohodne japonská společnost Softbank. Ta se už delší dobu netají tím, že má zájem spojit T-Mobile US se svou americkou divizí Sprint.

Deutsche Telekomu by prodej divize umožnil, aby se více koncentroval na evropský trh. Součástí Deutsche Telekom je rovněž T-Mobile Czech Republic, který je podle počtu zákazníků největším mobilním operátorem v ČR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK