Americké akcie mírně rostou, trh čeká na zápis ze zasedání Fedu

20.08.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 20. srpna (ČTK) - Americké akcie dnes dopoledne mírně posilovaly. Investoři nyní čekají na zveřejnění zápisu z posledního zasedání americké centrální banky (Fed). Doufají, že si díky němu učiní lepší představu ohledně dalšího vývoje měnové politiky ve Spojených státech.

Dow Jonesův index, který zahrnuje 30 předních podniků v USA, vykazoval kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) nárůst o 0,2 procenta na 16.950 bodů. Širší index S&P 500 dopoledne stoupl o 0,1 procenta na 1983 bodů, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite zůstal téměř beze změny na 4529 bodech, napsala agentura AP.

Fed zveřejní zápis z červencového zasedání ve 20:00 SELČ. Centrální banka na tomto zasedání znovu omezila nákupy dluhopisů, kterými podporuje hospodářský růst.

Investory nyní zajímá, kdy začne Fed zvyšovat svou základní úrokovou sazbu, kterou od prosince 2008 drží v rámci podpory ekonomiky na rekordně nízké úrovni nula až 0,25 procenta. Řada analytiků podle agentury AP předpokládá, že Fed začne zvyšovat úroky v příštím roce.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK