Americké akcie ve středu stagnovaly, širší index na novém rekordu

28.08.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 28. srpna (ČTK) - Americké akciové trhy ve středu zakončily obchodování s jen minimálními změnami. Jejich širší index S&P 500 se i přesto vyšplhal na nový rekord. Objem obchodů byl před prodlouženým víkendem ve Spojených státech nízký. Dolar na devizových trzích klesal k hlavním měnám.

Dow Jonesův index v závěru dne získal 0,1 procenta na 17.122,01 bodu. Širší index S&P 500, který v pondělí poprvé dočasně překročil hranici 2000 bodů, stoupl o 0,01 procenta na 2000,12 bodu, což je nový rekord v závěru obchodování. Index technologického trhu Nasdaq stagnoval na úrovni 4569,62 bodu.

Objem obchodů byl nízký. Někteří účastníci trhu si před prodlouženým víkendem spojeným s pondělním svátkem práce ve Spojených státech vzali volno .

Největší procentní nárůst v rámci S&P zaznamenaly akcie řetězce prodejen s elektronikou Best Buy, které stouply o více než šest procent.

Dolar na devizových trzích ve středu klesl, když se investoři přesunuli k měnám s vyšším rizikem. Euro kleslo na devatenáctiměsíční minimum ke švýcarskému franku po spekulacích, že Evropská centrální banka dál uvolní svou měnovou politiku a v bezprecedentním kroku se uchýlí k nákupu cenných papírů, aby podpořila ekonomiku.

Dolarový index, který měří výkonnost dolaru ke koši šesti měn, odepisoval 0,3 procenta na 82,44 bodu. Euro ke švýcarskému franku kleslo až na 1,2059 CHF, nejníže od ledna 2013. Ztráty pak zmírnilo a vykazovalo pokles o 0,1 procenta na 1,207 CHF. K dolaru jednotná evropská měna klesla až na třináctiměsíční minimum 1,31 USD, později ale ztráty zmírnila.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK