Tipsport v pololetí zvýšil tržby z loterií na 10,87 miliardy Kč

28.08.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. srpna (ČTK) - Tipsport v prvním pololetí zvýšil tržby z loterijní činnosti meziročně o 23 procent na 10,87 miliardy korun. Největší měrou se na tom podílel růst vkladů z kurzových sázek, řekl dnes ČTK mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

Sázkaři u Tipsportu během prvních šesti měsíců roku v kurzových sázkách prosázeli celkem 10,72 miliardy korun. To je meziroční růst o 23 procent. Na dvouciferném růstu se podle sázkové společnosti velkou měrou podepsaly tři hlavní sportovní události letošního roku - mistrovství světa ve fotbale v Brazílii, zimní olympijské hry v Soči a mistrovství světa v ledním hokeji.

Pololetí potvrdilo trend odklonu českých sázkařů od kamenných provozoven k internetovému sázení. "První pololetí letošního roku potvrdilo stále rostoucí oblibu sportovního sázení na internetu. Na jeho rozvoj a nabídku jsme se v poslední době hodně zaměřili," uvedl generální ředitel holdingu Petr Knybel s tím, že prostřednictvím internetu přijal Tipsport 87 procent všech sázek.

Tipsport je lídrem českého trhu kurzového sázení. Celá skupina společností sdružených v holdingu Tipsport loni dosáhla obratu 18,7 miliardy korun. To zahrnuje vedle kurzových sázek další loterijní činnosti, jako například prodej stíracích losů, ale i neloterijní aktivity, například prodej vstupenek na kulturní a sportovní akce nebo dobíjení telefonních karet. U kurzového sázení se obrat Tipsportu loni meziročně zvýšil o 40 procent na rekordních 14,3 miliardy korun.

Také konkurenční Chance v pololetí zvýšila obrat, a to o 12 procent na 1,5 miliardy korun. Největší konkurent, společnost Fortuna, přijala za první pololetí sázky ve výši 333,2 milionu eur (kolem 9,2 miliardy korun), což je meziročně o 20,8 procenta více.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK