Akciový index S&P 500 dosáhl nového maxima, poté však klesl

03.09.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 3. září (ČTK) - Americké akcie zahájily dnešní obchodování růstem díky nadějím na řešení ukrajinské krize a příznivým údajům o vývoji ekonomiky Spojených států. Index S&P 500 se tak vyšplhal na nové rekordní maximum, později však o své zisky přišel.

Dow Jonesův index, jenž zahrnuje 30 předních podniků v USA, vykazoval kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) nárůst o 0,1 procenta na 17.807 bodů. Širší index S&P 500 naopak 0,1 procenta ztrácel a pohyboval se kolem 2000 bodů. Index technologického trhu Nasdaq Composite se dopoledne snížil o 0,6 procenta na 4572 bodů, napsala agentura AP.

Ruský prezident Vladimir Putin vyzval ukrajinskou armádu i proruské separatisty, aby ukončili boje. Učinil tak po telefonátu se svým ukrajinským protějškem Petrem Porošenkem, se kterým se shodl na postupu, jak klidu zbraní dosáhnout.

Náladu na trhu podpořila rovněž zpráva o prudkém růstu zakázek zpracovatelského sektoru Spojených států. Investoři nyní čekají na pravidelnou zprávu o vývoji ekonomiky USA zvanou Béžová kniha, kterou ještě dnes zveřejní americká centrální banka (Fed).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK