Bloomberg: Rodina Heinekenů odmítla nabídku SABMiller na převzetí

14.09.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Amsterodam 14. září (ČTK) - Nadnárodní pivovarnická skupina SABMiller oslovila rodinné majitele nizozemského pivovaru Heineken s nabídkou na převzetí, ti ji ale odmítli. S odvoláním na nejmenované zdroje o tom dnes na internetu informovala agentura Bloomberg. Případné spojení by propojilo druhou a třetí největší pivovarnickou skupinu na světě. Obě firmy se ke zprávě odmítly vyjádřit.

SABMiller prý předběžnou nabídku učinil v posledních dvou týdnech. Podle jednoho ze zdrojů by z rodiny, která ovládá Heineken, udělala jednoho z největších majitelů ve sloučeném podniku.

SABMiller se prý tímto krokem chtěl sám bránit před případnou nabídkou ze strany největšího světového pivovaru Anheuser-Busch InBev. Rodinní majitelé Heinekenu ale snahu SABMiller odmítli, protože nechtěli přijít o kontrolu na pivovarem. S myšlenkou prodeje podle zdrojů nesouhlasí a SAB údajně zvažuje další kroky, napsal Bloomberg.

K případnému převzetí Heinekenu je třeba souhlas rodiny zakladatelů, která pivovar ovládá prostřednictvím holdingového nástroje Heineken Holding, napsala agentura Reuters.

Do skupiny SABMiller patří mimo jiné Plzeňský Prazdroj a jeho značky. Zájmy v ČR má i Heineken, kterému zde patří tři pivovary: Starobrno, Královský pivovar Krušovice a pivovar Velké Březno.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK