Čtvrtletní zisk banky Morgan Stanley stoupl o 87 procent

17.10.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 17. října (ČTK) - Americké bance Morgan Stanley vzrostl ve třetím čtvrtletí čistý zisk o 87 procent na 1,65 miliardy USD (35,4 miliardy Kč). Banka těžila ze zvýšené aktivity klientů v oblasti obchodování a v divizi správy majetku bohatých, uvádí se v její výsledkové zprávě.

Celkové příjmy stouply o 12 procent na 8,91 miliardy USD. Bez zahrnutí mimořádných finančních položek, včetně daňového zvýhodnění, zisk na akcii činil 65 centů. Překonal tak odhady analytiků, kteří v anketě agentury Thomson Reuters čekali zisk 54 centů na akcii. Příjmy odhadovali na 8,17 miliardy USD.

Příjmy z obchodování s dluhopisy stouply o 19,4 procenta na 997 milionů USD. Po dlouhém období stagnace trh s dluhopisy v září prudce vzrostl. Přispěly k tomu příznivé statistické údaje z USA, stimulační kroky přijaté Evropskou centrální bankou a nečekaný odchod obchodníka Billa Grosse z investiční společnosti Pimco.

Příjmy divize správy majetku bohatých vzrostly o devět procent na 3,79 miliardy USD. Na celkových příjmech se divize ve čtvrtletí podílela 42,5 procenty. Zbývajících 50,7 procenta připadlo na tradiční obchodní aktivity a investiční bankovnictví.

Morgan Stanley je další přední americkou bankou, která tento týden zveřejnila výsledky hospodaření. Zprávy byly zatím spíše smíšené. Banka JPMorgan Chase & Co zaostala za očekáváním analytiků, výsledky Wells Fargo byly v souladu s očekáváním a Citigroup a Goldman Sachs očekávání analytiků překonaly.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK