Čtvrtletní zisk společnosti Coca-Cola klesl o 14 procent

21.10.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Atlanta 21. října (ČTK) - Největšímu světovému výrobci nealkoholických nápojů, americké společnosti Coca-Cola, ve třetím čtvrtletí klesl čistý zisk o 14 procent na 2,1 miliardy dolarů (asi 45,4 miliardy Kč). Firma uvedla, že výsledky nepříznivě ovlivnil pokles prodeje sycených nápojů v Severní Americe. Firma kromě toho oznámila, že rozšiřuje program snižování nákladů.

Čistý zisk ve třetím čtvrtletí, které skončilo 26. září, činil 48 centů na akcii. Ve stejném období loni firma vytvořila zisk 54 centů na akcii. Tržby klesly o dvě procenta na 11,98 miliardy dolarů.

Coca-Cola ve své výsledkové zprávě také uvedla, že má za cíl dosáhnout do roku 2019 úspor v objemu tří miliard dolarů ročně, a to rozšířením výrobních aktivit. Výkonný ředitel Muhtar Kent poznamenal, že poté, co firma letos zveřejnila priority, které mají podpořit dlouhodobě udržitelný růst, začala pozorovat známky pokroku.

Kent ale uvedl, že podnik nadále čelí složitým makroekonomickým podmínkám, a podniká kvůli tomu další kroky, včetně dalšího zjednodušení organizace.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK