Americké akcie díky firemním výsledkům dál rostou

24.10.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 24. října (ČTK) - Americké akciové trhy začaly dnešek slabě, během první poloviny obchodování ale obnovily růst. Jejich širší index tak míří za svým nejlepším týdenním výsledkem za téměř dva roky. Wall Street opět táhnou vzhůru příznivé firemní výsledky.

Dow Jonesův index získával v poledne místního času (18:00 SELČ) 0,5 procenta a pohyboval se kolem 16.765 bodů. Širší index S&P 500 posílil stejným tempem na 1960 bodů, úhrnný index trhu Nasdaq byl na 4470 bodech s přírůstkem 0,4 procenta.

Obchodování před oficiálním otevřením trhů naznačovalo pokles pod vlivem propadu akcií internetového prodejce Amazon a obav ze šíření eboly v USA. Nad poklesem Amazonu ale během dne převládl růst akcií Microsoftu, jehož tržby předčily očekávání. Hlavní indexy podpořil také tříprocentní vzestup akcií koncernu spotřebního zboží Procter & Gamble po zprávě o plánu na oddělení značky baterií Duracell.

Index S&P 500 za týden získává asi 3,5 procenta. Byl by to jeho nejsilnější týdenní přírůstek od počátku loňského roku. Trh výrazně oživuje ze čtyřtýdenní série propadů, v níž z rekordních maxim z poloviny září ztratil index S&P 500 sedm procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK