Americké akcie rostou díky akvizici ve farmacii a novým údajům

18.11.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 17. listopadu (ČTK) - Americké akcie v první polovině dnešního obchodování zřetelně rostly a jejich širší index stoupal na nová rekordní maxima. Trh podpořila další velká akvizice ve farmaceutickém sektoru a příznivé údaje z ekonomiky.

Dow Jonesův index posílil v poledne místního času (18:00 SEČ) o 0,25 procenta na zhruba 17.690 bodů. Širší index S&P 500 se pohyboval kolem 2050 bodů s přírůstkem 0,4 procenta. Úhrnný index technologického trhu Nasdaq vzrostl o 0,6 procenta na 4698 bodů.

Trh posílily příznivé reakce analytiků na pondělní zprávu o převzetí výrobce botoxu Allergan skupinou Actavis za 66 miliard dolarů. Akcie Actavisu dnes získávaly více než pět procent a byly nejsilněji rostoucím titulem indexu S&P 500.

Akciový trh podpořily i údaje o výrobních cenách v USA, které potvrdily trend zanedbatelné inflace, a nárůst důvěry v americkém stavebnictví. K růstu přispělo i první zvýšení důvěry investorů a analytiků v německou ekonomiku od konce loňského roku.

S&P 500 v sedmi z osmi posledních obchodních dní rostl, nejvíce však za den získal necelá 0,4 procenta. Objemy obchodování byly přitom nízké, což podle analytiků naznačuje, že investoři se do nových nákupů nehrnou.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK