Míra nezaměstnanosti v EU v říjnu zůstala na deseti procentech

28.11.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brusel 28. listopadu (ČTK) - Míra nezaměstnanosti v eurozóně i v celé Evropské unii zůstala v říjnu beze změny navzdory růstu počtu lidí bez práce. V EU činila stejně jako v září deset procent, zatímco v eurozóně 11,5 procenta. Vyplývá to z dnešních údajů statistického úřadu Eurostat. V České republice míra nezaměstnanosti podle těchto údajů zůstala na zářijových 5,7 procenta.

Sezonně očištěné údaje Eurostatu se liší od dříve zveřejněných čísel Úřadu práce ČR, podle kterých se míra nezaměstnanosti v Česku v říjnu snížila o 0,2 procentního bodu na 7,1 procenta.

Eurostat odhaduje, že v celé Evropské unii bylo v říjnu bez práce 24,413 milionu lidí. Proti září se tak jejich počet zvýšil 108.000 osob. V samotné eurozóně počet nezaměstnaných stoupl o 60.000 na 18,395 milionu.

Eurozóna se loni vymanila ze své nejdelší hospodářské recese, která trvala rok a půl. Statistický úřad Eurostat tento měsíc odhadl, že růst ekonomiky eurozóny v letošním třetím čtvrtletí zrychlil na 0,2 procenta z 0,1 procenta v předchozích třech měsících.

pmh ank

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK