MMR podpoří bydlení 74 miliony korun, žádat o ně lze do února

01.12.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. prosince (ČTK) - Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) pošle na podporu bydlení 74 milionů korun. Žádosti o dotace na regeneraci panelových sídlišť, výstavbu technické infrastruktury či výměnu domovních olověných rozvodů lze posílat od 8. prosince 2014 do 16. února 2015, informoval dnes resort na svých internetových stránkách.

Žádosti se podávají prostřednictvím elektronického formuláře a následně písemně včetně povinných příloh do podatelny ministerstva. \"Výzva bude otevřena až do šestnáctého února, žadatelé by však rozhodně neměli podcenit čas určený na přípravu projektu,\" upozornila ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

V rámci regenerace panelových sídlišť MMR poskytne dotace obcím na regeneraci veřejného prostranství panelového sídliště s minimálně 150 byty. Lze žádat až o 70 procent nákladů na úpravy, maximálně však čtyři miliony korun. Sídliště musí mít připraven plán regenerace.

Obce mohou získat také dotaci na investice do pozemků určených pro následnou výstavbu bytových či rodinných domů. Na jeden byt následně postavený na tomto pozemku je určen příspěvek 50 tisíc korun, který dostane dotyčná obec.

Zkvalitnit bytový fond a snížit obsah olova v pitné vodě má dvacetitisícová dotace pro vlastníka či spoluvlastníka domu či bytu s olověnými rozvody.

Konkrétní podmínky pro získání dotace naleznou zájemci na webu MMR.

MMR bydlení podporuje od svého vzniku. Jen letos rozdělí dotace za více než 443 milionů korun. Celkem už na podporu bydlení rozdělil resort takřka tři miliardy korun, od roku 2003 tak se státní podporou vzniklo 12.199 nových bytů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK