Samsung žádá soud o zrušení odškodného, které má zaplatit Applu

04.12.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Washington 4. prosince (ČTK) - Jihokorejská společnost Samsung Electronics dnes požádala odvolací soud ve Spojených státech, aby zrušil nařízení, podle kterého má firma zaplatit americkému konkurentovi Apple odškodné 930 milionů dolarů (přes 20 miliard Kč) za porušování patentů. Informovala o tom agentura Reuters.

Firmy Samsung a Apple vedly zhruba tři roky po celém světě soudní spory, ve kterých se vzájemně obviňovaly z porušování patentů potřebných pro výrobu chytrých telefonů a dalších mobilních zařízení. Letos v srpnu se podniky dohodly na ukončení patentových sporů ve všech zemích s výjimkou Spojených států.

Odškodné 930 milionů dolarů přiřkl firmě Apple soud v Kalifornii. Dospěl totiž tehdy k závěru, že Samsung porušil patenty Applu týkající se chytrých telefonů iPhone při výrobě vlastních smartphonů a tabletů řady Galaxy.

Samsung se předloni stal největším výrobcem chytrých telefonů na světě. Z první příčky sesadil právě svého amerického rivala Apple. Právní bitvu mezi podniky v dubnu 2011 odstartoval Apple, když obvinil Samsung, že \"otrocky\" kopíruje jeho přístroje iPhone a iPad.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK