ÚOHS uložil Úřadu práce v Ústí n.L. pokutu 700.000 Kč

12.01.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 12. ledna (ČTK) - Krajská pobočka Úřadu práce v Ústí nad Labem musí zaplatit pokutu 700.000 korun za chyby v zakázce z roku 2009 na pomoc dlouhodobě nezaměstnaným. Sankci potvrdil předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Rafaj. Rozhodnutí je pravomocné, zjistila ČTK z webu ÚOHS. Vyjádření Úřadu práce ČTK zjišťuje.

ÚOHS chyběl podrobný popis způsobu hodnocení nabídek firem. Vyhodnotil jej za nedostatečný a netransparentní, přičemž postup Úřadu práce údajně mohl podstatně ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky.

Krajská pobočka v Ústí nad Labem dál změnila financování původního návrhu smlouvy. Také to bylo podle ÚOHS nepřístupné a mohlo to mít vliv na počet firem, které se o zakázku ucházely.

Úřad práci v řízení před ÚOHS tvrdil, že zákon porušen nebyl. Vadila mu také výše pokuty, kterou ale Rafaj nechal ve stejné výši, jakou loni vyčíslili jeho podřízení.

Krajská pobočka Úřadu práce zakázku rozdělila na sedm částí. Firmy se mohly hlásit do každé z nich. Nakonec vybrala jako nejvýhodnější nabídky firem bfz o.p.s., Rekvalifikační informační centrum s.r.o., PERSONA GRATA, Střední školy technické a firmy JOB ASISTENT.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK