Čtvrtletní zisk největší americké banky JPMorgan klesl

14.01.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 14. ledna (ČTK) - Čistý zisk americké finanční společnosti JPMorgan Chase & Co se ve čtvrtém čtvrtletí meziročně snížil o 6,6 procenta na necelých pět miliard dolarů (120 miliard korun). Oznámila to dnes firma, která je podle aktiv největší bankou ve Spojených státech. Výsledky zaostaly za očekáváním analytiků.

Celkové příjmy podniku klesly o tři procenta na 22,5 miliardy dolarů z 23,2 miliardy před rokem. Hospodářský výsledek navíc zasáhly vysoké náklady související s právními spory a tvorba rezerv na špatné úvěry, napsala agentura Reuters.

Zisk na akci klesl na 1,19 dolaru z 1,30 dolaru před rokem. Analytici přitom předpokládali, že zisk na akcii mírně stoupne na 1,31 dolaru a celkové příjmy se zvýší na 23,64 miliardy dolarů. Cena akcií podniku po zveřejnění výsledků klesla o více než procento.

JPMorgan uvedla, že náklady na řešení právních sporů stouply na zhruba 1,1 miliardy dolarů z 847 milionů dolarů před rokem. Banka se stala terčem vyšetřování kvůli obviněním z různých pochybení, například v souvislosti s aktivitami na devizovém trhu.

pmh šeb

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK