Okin BPS přijme 500 lidí, v Ostravě rozšiřuje své prostory

20.01.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 20. ledna (ČTK) - Společnost Okin BPS, která patří mezi největší globální poskytovatele služeb pro podniky, chce letos do svých servisních center v Ostravě a Praze přijmout 500 lidí. Své prostory v ostravských administrativních budovách Orchard a Nordica proto rozšířila o další patra. ČTK o tom dnes za Okin BPS informovala Michaela Moučková. Loni společnost Okin BPS navýšila počet svých zaměstnanců o 300, a zaměstnává tak už přes 1000 lidí.

\"Zhruba třetina nových pracovníků obsadila technické pozice, na kterých budou spravovat datová centra, konfigurovat síťové prvky a spravovat telekomunikační připojení. Další zkušení IT specialisté, ale také začátečníci z řad absolventů, budou zastávat role administrátorů a koordinátorů projektů koncových zákazníků,\" uvedla Moučková.

Kapacitu svých současných kancelářských prostor už podle ní firma zcela zaplnila. Vladimír Bláha ze společnosti Okin BPS uvedl, že jenom náklady na rozšíření prostoru v pátém patře budovy Orchard, který má rozlohu 1820 metrů čtverečních, se pohybovaly kolem šesti milionů korun. Společnost tam například buduje novou tréninkovou laboratoř.

Moučková uvedla, že nabírání stovek nových zaměstnanců souvisí s rozšířením poskytovaných služeb, které Okin BPS na letošní rok plánuje. Zaměstnance hledá nejen na Ostravsku, ale po celém Česku i za hranicemi. Bláha uvedl, že uchazeči totiž často nemají dostatečné znalosti angličtiny.

Okin BPS (Business Process Services) spolu s Okin Facility patří do skupiny Okin Group, která na českém trhu působí od roku 1993 a má více než 2000 zaměstnanců. Hlavním klientem Okin BPS je telekomunikační firma Verizon Enterprise Solutions, které poskytuje své služby ze dvou ostravských a jednoho pražského centra. Služby zahrnují podporu prodeje, technologické návrhy řešení, plánování páteřních sítí a konzultační činnosti, zpracování a kompletaci objednávek nebo služby zákaznické, administrativní a technické podpory.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK