ČSOB Pojišťovně stoupl čistý zisk o 111 milionů na 746 milionů Kč

12.02.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. února (ČTK) - ČSOB Pojišťovna vytvořila v roce 2014 čistý zisk 746 milionů korun, což je o 111 milionů korun více než předloni. Růstu dosáhla především díky pojištění vozidel či klidnému roku z hlediska živelních událostí. Pojišťovna, která je pátou největší v Česku, to dnes sdělila ČTK.

Na pojistném vybrala podle nové metodiky České asociace pojišťoven (ČAP) 7,4 miliardy korun, tedy meziročně stejně . Tuzemské pojišťovny vybraly loni na pojistném 115 miliard korun, což je meziroční nárůst o 1,1 procenta.

\"V neživotním pojištění se nám dále daří především v pojištění vozidel, kde rosteme rychleji než trh. V povinném ručení jsme rostli meziročně o 11,8 procenta. V životním pojištění považujeme za největší úspěch zvládnutí legislativních změn v závěru roku spojené s novelou zákona o dani z příjmů,\" uvedl předseda představenstva ČSOB Pojišťovny Jeroen van Leeuwen.

ČSOB Pojišťovna je univerzální pojišťovna, která má přes milion klientů. Její akcie vlastní belgická pojišťovna KBC Verzekeringen z nadnárodní skupiny KBC.

fd mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK