Trigema zvýšila loni obrat o polovinu na 1,18 mld. Kč

12.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. března (ČTK) - Developerská skupina Trigema loni zvýšila tržby o polovinu (49 procent) na 1,18 miliardy korun, což je nejvíce v dvacetileté historii firmy. Zisk před zdaněním překročí 153 milionů korun, vyplývá z předběžných neauditovaných konsolidovaných výsledků, které dnes společnost zveřejnila. Developer těžil hlavně z oživení poptávky na rezidenčním trhu, loni díky tomu prodal 230 nových bytů.

\"Naším nejúspěšnějším rezidenčním projektem roku 2014 byl projekt 2Barevné Letňany, jehož druhou a třetí etapu jsme loni kompletně dokončili,\" prohlásil finanční ředitel společnosti Jiří Polanský.

Koncern Trigema, který tvoří téměř 30 společností, v roce 2014 dokončil vnitřní restrukturalizaci společností do subkoncernů. Ty se zaměřují na real estate, stavebnictví, cestovní ruch, vědu a výzkum a start-upy.

\"Rok 2014 pro nás byl zlomový v tom, že jsme si uvědomili, v čem jsme silní a podle toho jsme směřovali strategii firmy. Zaměření na kvalitní development se ukázalo jako správná volba, 230 prodaných nových bytů a pátá pozice na trhu to jen potvrzuje,\" doplnil Polanský.

Růst očekává vedení Trigemy i v letošním roce, obrat by měl být vyšší o deset procent. Zisk před zdaněním podle společnosti i letos překročí 150 milionů korun.

Trigema patří mezi pět největších developerů na pražském rezidenčním trhu. Kromě výstavby bytů se věnuje také správě budov a facility managementu, provozuje vědeckotechnické parky, sportovní areály a má za sebou zkušenosti s kongresovými centry. Zaměstnává 155 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK