Zisk americké banky Citigroup díky menším nákladům stoupl o 16%

16.04.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 16. dubna (ČTK) - Americká banka Citigroup zvýšila zisk v prvním čtvrtletí meziročně o 16 procent na 4,82 miliardy dolarů (123,5 miliardy Kč). Oznámila to dnes firma, které k vyššímu zisku napomohly nižší náklady na restrukturalizaci a právní spory.

Citi, která je třetí největší bankou ve Spojených státech podle aktiv, snižovala náklady a zjednodušovala svou strukturu poté, co loni oznámila, že ukončí činnost v oblasti drobného bankovnictví na více než deseti dalších světových trzích včetně České republiky. Bankovní skupina kromě toho zeštíhlovala svou americkou větev a prodávala některé méně důležité aktivity.

Příjem banky se v prvních třech měsících tohoto roku snížil o 2,3 procenta na 19,74 miliardy dolarů. Náklady na soudní spory a restrukturalizaci klesly na 403 milionů dolarů z 1,16 miliardy dolarů před rokem.

Citigroup a další velké banky na Wall Street se v uplynulých kvartálech potýkaly s vysokými náklady na právní spory, které souvisely se spornými transakcemi s hypotékami a obchodními skandály po skončení finanční krize.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK