Facebook zvýšil čtvrtletní tržby, zisk mu ale klesl

22.04.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 22. dubna (ČTK) - Provozovatel největší internetové sociální sítě na světě Facebook zvýšil v prvním čtvrtletí tržby o skoro 42 procent na 3,54 miliardy dolarů (90,5 miliardy Kč). Výsledek ale zaostal za odhady, zatímco na kvartálním zisku společnosti se podle pozorovatelů podepsaly rozsáhlé výdaje na datová centra a na dlouhodobé aktivity. Akcie firmy klesly v prodlouženém obchodování o více než tři procenta.

Analytici oslovení agenturou Reuters očekávali v průměru tržby ve výši 3,56 miliardy dolarů. Čistý zisk Facebooku za tři měsíce do konce března klesl na 509 milionů dolarů z 639 milionů dolarů před rokem.

Tržby z reklamy se v meziročním srovnání zvýšily o 46 procent na 3,54 miliardy dolarů. Z této částky tvořily zhruba 73 procent tržby z mobilní reklamy. Firma začala nabízet mobilní reklamu v roce 2012. Před rokem činil její podíl na celkových tržbách zhruba 59 procent.

Firma dnes rovněž uvedla, že počet lidí, kteří její služby využívají nejméně jednou měsíčně, se k 31. březnu meziročně zvýšil o 13 procent na 1,44 miliardy osob.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK