Legislativci doporučili vládě elektronickou evidenci tržeb

28.05.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. května (ČTK) - Legislativní rada vlády doporučila dnes kabinetu s úpravami schválit návrh na zavedení elektronické evidence tržeb (EET). ČTK o tom informoval Jiří Souček z kabinetu ministra pro legislativu Jiřího Dienstbiera (ČSSD). Vláda má o elektronické evidenci rozhodovat v příštím týdnu.

Souček ČTK řekl, že legislativní rada, která dnes o návrhu zákona jednala řadu hodin, doporučila některé změny, jejich povahu ale zatím nebyl schopen upřesnit.

Ministerstvo financí si od EET, kterou tvrdě kritizuje pravicová opozice, slibuje omezení šedé ekonomiky a lepší výběr daní, hlavně daně z přidané hodnoty. Podle dostupného materiálu k evidenci tržeb může státní rozpočet celkově získat z DPH a daně z příjmu dodatečně ze sektoru stravování a pohostinství a maloobchodu zhruba 12,5 miliardy korun.

Zavedení systému podporují sociální demokraté a hnutí ANO. Lidovci, kteří měli k původním návrhům výhrady, souhlasili nedávno se systémem v obecné rovině, s konečným rozhodnutím ale čekali na finální podobu paragrafového znění návrhu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK