Veletrhům Brno loni klesl zisk o více než třetinu 27,6 mil. Kč

29.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 29. června (ČTK) - Veletrhům Brno loni klesl meziročně zisk po zdanění o více než třetinu na 27,6 milionu korun. Vyplývá to z vyjádření generálního ředitele společnosti Jiřího Kuliše na dnešní valné hromadě. O rok dříve činil zisk zhruba 45 milionů korun. Pokles podle Kuliše způsobil fakt, že firma loni neměla mimořádné příjmy z prodeje majetku, kterými si k zisku pomáhala v předchozích letech. V roce 2014 tak poprvé dosáhla zisku jen díky příjmům z provozní činnosti.

 

Obrat z obchodní činnosti loni dosáhl 908,5 milionu korun, což je o 5,6 milionu korun více oproti plánu. \"Podařilo se nám stabilizovat veletržní portfolio, překročit plánované tržby a s přispěním přijatých konsolidačních opatření v předchozích letech jsme dosáhli další optimalizace projektových a režijních nákladů,\" uvedl Kuliš.

Podle něj přispělo k pozitivnímu výsledku zejména překročení plánovaných ukazatelů veletrhu Techagro a podstatné zvýšení tržeb z činnosti v zahraničí, zejména na výstavbě veletržních expozic pro Messe Düsseldorf realizované tamní pobočkou Veletrhů Brno. \"Poprvé jsme dosáhli tržeb přes 100 milionů korun, konkrétně 118 milionů,\" doplnil Kuliš.

Dodal, že ziskového hospodaření společnost dosáhla převážně vlastní podnikatelskou činností. \"V roce 2014 jsme neprodali žádný nemovitý majetek. K úspěšnému hospodaření přispělo další snižování režijních nákladů zejména v oblasti energie, mzdových nákladů a finančních nákladů,\" doplnil Kuliš.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK