Novým členem představenstva Seznamu.cz je Kapalín

29.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. června (ČTK) - Novým členem představenstva internetové jedničky Seznam.cz byl zvolen ředitel rozvoje podnikání Tomáš Kapalín. Ve funkci nahradil bratra většinového vlastníka Nikolu Lukačoviče. Seznam to dnes oznámil na svém blogu.

Předsedou představenstva se stal dosavadní místopředseda a většinový vlastník a zakladatel Ivo Lukačovič. Dosavadní předseda představenstva a generální ředitel Pavel Zima zůstal členem představenstva. Na chodu společnosti Seznam.cz se tím podle sdělení firmy nic zásadního nemění.

\"V představenstvu jsou nyní dva lidé, kteří jsou členy výkonného managementu firmy a Seznam tak znají z jeho každodenního chodu. Proto věřím, že jde o pozitivní změnu,\" uvedl Zima.

Kapalín do Seznamu nastoupil 1. května. Jde o jeho návrat, protože v letech 2000 až 2005 ve firmě působil jako obchodní ředitel. Vedle změn v představenstvu došlo i ke změně názvu pozice Michala Feixe z prokuristy na ředitele pro právní a legislativní záležitosti.

Seznam.cz má 6,8 milionu uživatelů. Firma loni zvýšila tržby o 7,5 procenta na 3,13 miliardy korun. Zisk před zdaněním se zvýšil z předchozích 930 milionů na 1,14 miliardy Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK