Dolar se zotavuje k euru i jenu, pozornost se obrací k Fedu

28.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn/New York 28. července (ČTK) - Americký dolar se dnes na devizových trzích zotavuje k euru i japonskému jenu, obchodníci vybírají zisky po předešlém růstu obou měn. Zájem o dolar pomohla zvýšit rovněž očekávání, že americká centrální banka (Fed) by ve středu mohla naznačit větší ochotu zahájit zvyšování úrokových sazeb.

Euro k dolaru před 17:00 SELČ ztrácelo 0,4 procenta na 1,1047 USD, zatímco dolar k jenu si připisoval 0,3 procenta na 123,6 JPY. V pondělí dolar k oběma těmto měnám ztrácel, vůči euru se propadl nejníže za dva týdny.

Takzvaný dolarový index, který měří výkonnost dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, dnes odpoledne přidával asi 0,3 procenta na 96,827 bodu.

K růstu kurzu americké měny přispělo podle obchodníků očekávání, že Fed by ve středu na závěr dvoudenního zasedání svého měnového výboru mohl posílit naděje na zářijové zvýšení úrokových sazeb.

V pondělí kurz dolaru nepříznivě zasáhl také vývoj na čínských akciových trzích, které zaznamenaly nejvyšší denní pokles za více než osm let. Dnešní kolísavou seanci čínské akcie zakončily mírným poklesem.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK