Americké akcie díky firemním výsledkům a oživení v Číně zpevňují

29.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 29. července (ČTK) - Akciové trhy ve Spojených státech v první polovině dnešního obchodování posilovaly. Vzhůru jim pomohly dobré hospodářské výsledky některých amerických podniků, náladu na trhu ale podpořilo také oživení čínských akcií. Investoři nyní čekají na výsledek zasedání americké centrální banky (Fed), díky němuž by si mohli učinit lepší představu o datu zvýšení úrokových sazeb.

Krátce před polednem newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval Dow Jonesův index nárůst o 0,6 procenta na 17.740 bodů. Širší index S&P 500 si připisoval rovněž 0,6 procenta na 2104 bodů, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite se díku růstu v rozsahu 0,3 procenta vrátil nad 5100 bodů.

Akcie internetové společnosti Twitter nicméně prudce oslabovaly. Firma sice za druhé čtvrtletí vykázala překvapivě vysoké tržby i zisk, zaznamenala však nejpomalejší růst počtu uživatelů od svého předloňského vstupu na burzu.

Čínské akcie dnes posílily o více než tři procenta poté, zatímco během předchozích dvou obchodních seancí zhruba deset procent hodnoty ztratily. Za oživením stojí vládní kroky na podporu akciového trhu.

Fed v úterý zahájil dvoudenní zasedání svého měnového výboru, prohlášení zveřejní dnes ve 20:00 SELČ. Předpokládá se, že Fed zahájí zvyšování úrokových sazeb v letošním roce, možná už v září.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK