Vláda začne o státním rozpočtu na příští rok jednat 9. září

20.08.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. srpna (ČTK) - Vláda začne o návrhu státního rozpočtu na příští rok jednat 9. září. Na dnešní tiskové konferenci po jednání vlády to uvedl ministr financí Andrej Babiš (ANO). Vláda musí návrh schválit a předložit Poslanecké sněmovně do konce září. Schodek rozpočtu navrhuje MF 70 miliard korun.

 

\"Do konce srpna budeme mít rozpočet připraven. Na vládu jej předložíme 9. září. Držíme ten deficit 70 miliard a předpokládám, že vláda bude již jednat finálně, jak to bude vypadat u jednotlivých rezortů,\" uvedl dnes Babiš.

Ministr nedávno řekl, že rozpočet je \"napjatý\", především kvůli požadavkům resortů vnitra a obrany reagujícím na \"novou situaci z hlediska bezpečnosti\".

Babiš v uplynulých dnech jednal o rozpočtech se zástupci ministerstvech. Rozpočet vnitra se navýší o přibližně tři miliardy. Rozpočet ministerstva pro místní rozvoj na příští rok stoupne o necelé tři miliardy korun. Ministryně Karla Šlechtová (za ANO) požadovala další 1,5 miliardy korun, když 2,6 miliardy korun navíc získala před dvěma týdny. Nakonec jí Babiš přidal 370 milionů korun. Ministerstvu obrany rozpočet proti původnímu plánu stoupne o 1,5 miliardy. Ministr dopravy Dan Ťok (ANO) vyjednal navýšení rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury o 2,1 miliardy korun. Plánovaný rozpočet ministerstva spravedlnosti se zvýší předběžně o miliardu korun. Ministerstvo životního prostředí dostane 250 milionů korun navíc.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK