Stát se pokusí vydražit areál na náměstí Republiky za 790 mil. Kč

30.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. září (ČTK) - Stát se pokusí vydražit areál budov bývalého kláštera na náměstí Republiky v Praze, vyvolávací cena činí 790 milionů korun. Jde o nejdražší prodej státní budovy za poslední dekádu. Areál si před dražbou prohlédly desítky lidí, kolik zájemců se ale dražby nakonec zúčastní, dražební společnost tají. Počítá se však i s variantou, že zájem o areál nebude.

V prostorách bývalého barokního kláštera sídlilo regionální pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) pro střední Čechy. To se loni v rámci úsporných opatření přemístilo do centrály ÚZSVM na Rašínově nábřeží v Praze 2. Budova je vedle divadla Hybernia, naproti je Obecní dům, poblíž jsou obchodní centra Palladium a Kotva. Lokalita je podle odborníků velmi žádaná, stát by tak s prodejem neměl mít větší problémy.

Stát v současnosti nabízí k prodeji desítky nemovitostí, které má ve správě. Nejdražší, kromě budovy na náměstí Republiky, jsou nyní podle nabídky na internetu budovy bývalého Krajského ředitelství policie v Karlových Varech. Minimální kupní cena objektů je 41,4 milionu Kč. Další v pořadí podle ceny je penzion v Tachově za minimálních 16,5 milionu korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK