Americké akcie smazaly ztráty a zůstávají bez větších změn

13.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 13. října (ČTK) - Americké akcie smazaly počáteční ztráty a v polovině dnešního obchodování byly jejich hlavní indexy drobně nad pondělními závěry. Obchodování je ale slabé a náladu investorů podkopávaly obavy ze zpomalování růstu v Číně.

V poledne místního času (18:00 SELČ) Dow Jonesův index získával 0,05 procenta na 17.140 bodů. Širší index Standard & Poor\'s 500 byl rovněž bez větších změn kolem 2018 bodů a index trhu Nasdaq byl se ziskem 0,1 procenta na 4842 bodech.

Wall Street oslabovaly nové údaje, které ukázaly, že dovoz do Číny v září pod tlakem slabé domácí poptávky klesl o 20 procent. Znovu to potvrdilo, že růst druhé největší světové ekonomiky dál slábne.

Do kladných čísel vytáhly indexy Wall Street zejména akcie farmaceutického sektoru. Posílily také například akcie internetové služby Twitter, která oznámila výrazné propouštění.

Pozornost investorů se nyní zaměřuje na čtvrtletní výsledky. Dnes je po skončení obchodování zveřejní banka JPMorgan a výrobce čipů Intel, v dalších dnech to budou Goldman Sachs, Bank of America nebo General Electric.

Analytici podle průzkumu agentury Reuters očekávají, že zisky firem zahrných do indexu S&P 500 klesnou ve třetím čtvrtletí o 4,8 procenta, což by znamenalo nejhlubší pokles za posledních šest let.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK