Winfried Vahland, který má řídit VW v Americe, prý odchází

14.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hamburk 14. října (ČTK) - Winfried Vahland, který je šéfem české Škoda Auto a od listopadu má převzít vedení operací Volkswagenu v Severní Americe, prý kvůli emisnímu skandálu zcela opouští skupinu Volkswagen. Agentuře Reuters to řekl informovaný zdroj, který tak potvrdil předchozí zprávu německého týdenníku Auto Bild.

Zdroj dodal, že Vahland má jiný názor na strategii Volkswagenu v USA po emisním skandálu. Ve Volkswagenu podle Reuters nebyl k zastižení nikdo, kdo by se ke zprávě oficiálně vyjádřil.

Vahland byl pověřen řízením operací v Severní Americe v rámci změn ve vedení kvůli emisnímu skandálu. Podle dřívějších spekulací byl i jedním z kandidátů na funkci generálního ředitele celé automobilové skupiny.

Volkswagen v září přiznal, že do zhruba 11 milionů aut s naftovými motory po celém světě instaloval software, který umožňuje manipulovat s výsledky měření emisí. Skandál srazil tržní hodnotu podniku o třetinu, donutil k odchodu generálního ředitele společnosti a vedl k vyšetřování po celém světě.

V čele mladoboleslavského podniku má Vahlanda nahradit Bernhard Maier, současný šéf odbytu značky Porsche.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK