Na téměř čtvrtině benzínek Shell v ČR budou mini markety Billa

15.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. října (ČTK) - Obchody Billa budou do konce roku na téměř čtvrtině čerpacích stanic Shell v ČR, celkem půjde o 42 prodejen. Společný koncept stop&shop obě společnosti dosud testovaly na pěti benzínkách. Pro provoz nových prodejen každá čerpací stanice přijme jednoho zaměstnance. Přestavba vybraných čerpacích stanic, převážně městských, už začala. Na dnešním setkání s novináři to uvedli zástupci obou firem.

Projekt funguje tak, že zatímco obsluha čerpací stanice tankuje, řidič v obchodě nakoupí a vše zaplatí najednou u pokladny. Takový koncept je známý hlavně ze Spojených států.

\"Jako první provozovatel čerpacích stanic na českém trhu tento typ prodeje zavádíme do významné části své sítě. Máme s ním bohaté zkušenosti ze zahraničí,\" uvedl ředitel provozu čerpacích stanic Shell ve střední a východní Evropě Petr Pražský.

V rámci pilotního projektu se podle Pražského denní průměrný růst transakcí v obchodech zvýšil řádově o čtvrtinu, počet tankování vzrostl řádově o desetinu. Mini markety budou nabízet 1500 položek a budou otevřené 24 hodin denně.

Podobnou spolupráci loni zkoušely benzínové stanice Lukoil s prodejnami Žabka, projekt byl ale zrušen. Nový vlastník této sítě čerpacích stanic, firma MOL, letos otevřel první vlastní prodejnu potravin Fresh Corner ve Vyškově na dálnici D1. Do konce letošního roku projekt rozšíří na dalších osm obchodů na čerpacích stanicích po celé zemi.

\"Spolupráce s Žabkou byla přínosná pro obě strany. Koncept Fresh Corner nyní finalizujeme, abychom jej mohli v příštím roce rozšířit na více míst po celé České republice,\" uvedl mluvčí společnosti MOL v ČR Tomáš Pavlík.

Billa má v Česku 207 prodejen, Shell provozuje v tuzemsku 173 čerpacích stanic. Shell má podobný koncept prodejen např. v Rakousku, Velké Británii či Nizozemsku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK