Velkoobchod s papírem OSPAP mění majitele

15.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 15. října (ČTK) - Přední tuzemský velkoobchod s papírem OSPAP koupil od skupiny PaperlinX švédský Papyrus. Transakci posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Zahájil správní řízení, ČTK to zjistila z webu úřadu.

Převzetí firmy OSPAP je součástí strategie Papyrusu v budování vedoucí pozice v distribuci papíru, obalových materiálů a materiálů pro vizuální komunikaci na významných evropských trzích. Firma to uvedla na svém webu. OSPAP pokračuje ve své činnosti poté, co jeho vlastník PaperlinX Nederlands Holding B.V. upadl do nucené správy.

\"OSPAP je úspěšnou a dobře zavedenou společností s širokou zákaznickou základnou. Tato akvizice zvýrazní geografický význam Papyrusu v regionu, zlepší poskytovaný servis a portfolio a zvýší efektivitu pro zákazníky i Papyrus,\" uvedl Papyrus na svém webu.

ÚOHS se bude zabývat oblastí velkoobchodního prodeje grafického papíru, průmyslových balících materiálů a tiskáren, což jsou činnosti, kterými se OSPAP zabývá. Firma byla v letech 2009 až 2013 ve ztrátě. Výsledky za loňský rok zatím podle ekonomické databáze Prodata nezveřejnila.

Papyrus Group je přední evropský velkoobchod papírem a obalovými materiály s čistým obratem 1,567 milionu eur v roce 2014. Papyrus má v současné době zastoupení ve 20 zemích po celé Evropě a zaměstnává 1900 pracovníků. V ČR podniká jeho dceřiná firma Papyrus Bohemia s.r.o., která podala také návrh na ovládnutí OSPAP na ÚOHS.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK