Akcie v USA dopoledne po výsledcích převážně klesaly

19.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 19. října (ČTK) - Akcie ve Spojených státech zahájily dnešní obchodování poklesem. Důvodem byly řada slabých hospodářských výsledků, v čele s bankou Morgan Stanley a ropnou firmou Halliburton, a pokles cen ropy. Později se jim však podařilo část ztrát smazat a Nasdaq posílil díky růstu zdravotnických a biotechnologických firem.

V poledne místního času (18:00 SELČ) index Dow Jones klesl o 0,1 procenta na 17.204 bodů. Širší index Standard & Poor\'s 500 mírně oslabil o 0,02 procenta na 2033 bodů. Index technologického trhu Nasdaq však stoupl o 0,5 procenta na 4912 bodů.

Akcie Morgan Stanley dopoledne ztrácely téměř sedm procent. Banka oznámila, že její zisk ve třetím čtvrtletí již druhé čtvrtletí za sebou klesl. Dolů zamířily i další banky, jako Citigroup, JPMorgan, Wells Fargo a Goldman Sachs.

Ceny ropy klesají o 2,5 procenta. Může za to pokrok v jednání o íránském jaderném programu a zpráva o dalším zpomalení hospodářského růstu v Číně. Další propad cen ropy stahuje dolů ropné firmy, v čele s Exxon Mobil a Chevron.

Investoři se tento týden zaměří na další hospodářské výsledky firem. Mimo jiné mají být zveřejněné čtvrtletní zprávy firem Caterpillar, Boeing, Amazon a Coca-Cola. Všeobecně se očekává, že výsledky firem z indexu S&P 500 ve třetím čtvrtletí klesly o 3,9 procenta, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK