Developer P3 letos pronajal o sto procent více ploch než loni

20.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. října (ČTK) - Developerská společnost P3, která je druhým největším developerem průmyslových prostor na českém trhu, letos během prvních tří čtvrtletí nově pronajala 94 tisíc metrů čtverečních ploch ve svých halách. To je o 100 procent více než za celý loňský rok. U dalších 104 tisíc metrů čtverečních firma prodloužila pronájmy. Na dnešním setkání s novináři o tom informoval ředitel P3 pro Českou republiku Tomáš Míček.

V celém Česku se během 1. pololetí pronajalo 628.900 metrů čtverečních skladových a výrobních ploch. Z toho 73 procent tvořily nové smlouvy.

Novými klienty P3 se letos staly například společnosti Barvy a laky Hostivař, Wheels Logistic či Sécheron Tchequie.

Kromě nových nájmů a úpravě (renegociace) současných smluv developer letos začal stavět pět nových budov s celkovou rozlohou 113 tisíc metrů čtverečních. Největší budovu s rozlohou 40 tisíc metrů čtverečních pro společnost působící v oblasti módního průmyslu VF Corporation dokončil P3 letos v lednu. \"V srpnu jsme pro tohoto klienta začali stavět dalších 24 tisíc metrů čtverečních, VFC je tak naším největším klientem v Česku,\" poznamenal šéf developerských aktivit P3 v ČR Jakub Pelikán.

Společnost P3 (dříve PointPark Properties) má sídlo v Praze a působí v devíti evropských zemích, kde nyní vlastní 144 logistických nemovitostí s celkovou rozlohou přes tři miliony metrů čtverečních. Další jeden milion metrů čtverečních ploch je připraven pro novou výstavbu. Vlastníky jsou od roku 2013 TPG Real Estate a Ivanhoé Cambridge. Po jejich příchodu developer zahájil výraznou expanzi, kdy se rozloha jeho budov rozrostla o 1,3 milionu metrů čtverečních. Loni převzal od dvou fondů spravovaných společnostmi Tristan Capital Partners a VGP 11 logistických parků v Česku za 523 milionů eur (zhruba 14,2 miliardy Kč).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK