Akcie v USA kolísají mezi zisky a ztrátami, akcie IBM klesly

20.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 20. října (ČTK) - Akcie ve Spojených státech se v první polovině obchodování pohybovaly mezi malými zisky a ztrátami. Vzhůru zamířily akcie společností Verizon a United Technologies, které zveřejnily slušné výsledky čtvrtletního hospodaření. Akcie počítačové společnosti International Business Machines Corporation po pondělním zveřejnění neuspokojivých čtvrtletních výsledků dnes klesly na pětileté minimum.

Před polednem místního času (18:00 SELČ) index Dow Jones vykazoval pokles o 0,1 procenta na 17.211 bodů. Širší index Standard & Poor\'s 500 ztrácel pouhý jeden bod na 2032 bodů. Index technologického trhu Nasdaq odepisoval 0,3 procenta na 4891 bodů.

Index Dow Jones srážely akcie IBM, které klesly až o téměř šest procent na pětileté minimum. Firma v noci na dnešek oznámila další pokles čtvrtletních tržeb. Podepsal se na nich slabý prodej technického vybavení a silnější kurz amerického dolaru. Akcie firmy Yum Brands, která provozuje restaurace s rychlým občerstvením KFC či Pizza Hut, ale po zprávě o chystaném oddělení svých aktivity v Číně do samostatné firmy přidávaly čtyři procenta.

Investoři se tento týden zaměří na další hospodářské výsledky firem. Mimo jiné mají být zveřejněny čtvrtletní zprávy firem Boeing, Amazon a Coca-Cola. Všeobecně se očekává, že výsledky firem z indexu S&P 500 ve třetím čtvrtletí klesly o 3,9 procenta, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK