ČTÚ dal Air Telecomu pokutu dva miliony Kč za agresivní praktiky

02.11.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. listopadu (ČTK) - Operátor Air Telecom dostal od ČTÚ pokutu dva miliony korun za agresivní obchodní praktiky. Pokuta není pravomocná, firma se proti ní odvolala. Na setkání s novináři to dnes uvedl předseda ČTÚ Jaromír Novák. V letošním roce jde o jednu z nejvyšších pokut, kterou úřad udělil. Vyjádření Air Telecomu ČTK zjišťuje.

Zástupci Air Telecomu měli vnucovat služby operátora zejména starším lidem a uvádět přitom mylné informace. Ve snaze prodat služby Air Telecomu obchodníci předstírali, že jiný operátor končí svou činnost a Air Telecom je jeho nástupnickou organizací.

\"Úřad se na případ dívá velmi přísně, protože firma se jednání dopustila opakovaně,\" uvedl Novák. Šetření zástupci úřadu prováděli v terénu, přímo u poškozených seniorů. Některým je i přes 90 let.

Air Telecom provozuje mobilní datovou síť U:fon v pásmu 400 MHz a poskytuje služby virtuálního operátora.

Firma za podobné praktiky dostala již letos v únoru pokutu 120.000 Kč. Předchozí pokutu operátor rovněž dostal kvůli klamavým praktikám při lákání nových zákazníků před dvěma lety. Zaměřoval se přitom také na seniory.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK