Nemocnice v Prachaticích má po havárii opět pitnou vodu

02.11.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Prachatice 2. listopadu (ČTK) - Aktuální rozbory potvrdily, že voda v prachatické nemocnici je opět nezávadná. Zdravotnické zařízení se týden po havárii, kdy se splašky do kanalizace dostaly do pitné vody, vrací do běžného provozu. Znamená to mimo jiné, že nemocnice opět začíná operovat, provádět dialýzy a přijímá nové pacienty. Novinářům to dnes sdělil její ředitel Michal Čarvaš.

\"Rozbory vody zdravotního ústavu ze čtvrtka i brněnského veterinárního ústavu z pátku potvrdily, že voda v nemocnici je nezávadná a pitná. Naši pacienti mohou opět pít z vodovodních kohoutků,\" řekl Čarvaš. Dodal, že v minulém týdnu odložené operace bude nemocnice postupně zařazovat do svého programu.

Příčiny průsaku kanalizace do pitné vody, který zdravotníci objevili 26. října, zatím Čarvaš nezná. Studna, v níž problémy nastaly, patří prachatické nemocnici. Ta hodlá příčiny havárii řešit ve spolupráci se společností ČEVAK. \"Udělala by nějaké kontroly potrubí kamerou a pak to budeme řešit. V tuhle chvíli se věnujeme tomu, abychom nemocnici zprovoznili co nejdříve,\" řekl ČTK ředitel.

Nemocnice momentálně bere vodu z jiného městského řadu. \"Napojení na studnu jsme utnuli a jsme napojeni na městskou vodu z potrubí, které využívají celé Prachatice. Teprve budeme jednat o tom, zda to takto nechám dlouhodobě,\" uvedl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK