Rada se znovu pokusí vybrat prozatímního šéfa rozhlasu

03.11.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. listopadu (ČTK) - Rada Českého rozhlasu dnes bude opět volit prozatímního šéfa ČRo. Ve funkci nahradí Petera Duhana, který rezignoval ze zdravotních důvodů. Rada se dočasného ředitele pokusila vybrat již na říjnovém zasedání, žádný z navržených kandidátů ale tehdy nezískal potřebný počet hlasů.

Na zasedání 21. října radní vybírali ze tří kandidátů, kterými byli náměstek pro program a vysílání René Zavoral, náměstek pro regionální vysílání Jan Menger a ředitel odboru techniky Karel Zýka. Podle místopředsedy rady Jiřího Vejvody není vyloučeno, že některý z nich bude navržen znovu. \"Platí, že navržen by měl být někdo zevnitř rozhlasu. V době, kdy se má během měsíce dotvořit a schválit rozpočet, by bylo opravdu riskantní přivést někoho zvenčí,\" řekl Vejvoda.

Zároveň zdůraznil, že rada prozatímního ředitele dnes musí vybrat, aby nenastala situace, že rozhlas bude bez svého šéfa. \"Měli bychom mezi kandidáty dospět k tak rozumné dohodě, aby tento krizový stav nenastal,\" podotkl.

Vedle výběru prozatímního šéfa rada již vyhlásila otevřené výběrové řízení na řádného generálního ředitele. Termín pro podání přihlášek stanovila na 9. prosince. Uchazeči musí předložit projekt na období 2016-2021. Do druhého kola postoupí pět kandidátů, kteří absolvují veřejné slyšení. Volba generálního ředitele se uskuteční nejpozději 3. února 2016.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK