Akcie na pražské burze minulý týden posílily o 0,5 procenta

06.11.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. listopadu (ČTK) - Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu posílily, index PX proti minulému pátku vzrostl o 0,5 procenta na 988 bodů. Nejvíce klesající akcií byla textilní firma Pegas Nonwovens, naopak nejvíce rostoucí byla loterijní Fortuna. Vyplývá to z výsledků burzy. V předchozím týdnu akcie klesly o 0,3 procenta.

\"Relativně poklidný týden byl charakterizován čekáním na páteční data o americké měsíční zaměstnanosti. Americké indexy se vyšplhaly blízko svým historickým maximům již v první polovině týdne a zde setrvaly až do pátečního obchodování. Páteční lepší data z trhu práce přinesla na trh mírné vzrušení, ale výraznější ústup z pozic se nekonal,\" uvedl analytik J&T Banky Milan Vaníček.

Akcie Pegas Nonwovens během týdne ztratily 2,5 procenta a končily obchodování na 750,9 Kč. Na titulu se neobjevila žádná kurzotvorná zpráva. Je patrné, že investoři stále zvažují, zda současné úrovně jsou vhodné k nástupu či nikoliv a zda je možné, že by opětovně došlo k přeřazení v rámci indexů MSCI. Nejvíce rostoucí Fortuna díky lepším než očekávaným výsledkům za 3. čtvrtletí přidala 5,1 procenta na 77 Kč.

Příští týden není před investory podle Vaníčka žádná důležitější informace ze světa monetární politiky a tak se zaměří na tradiční makroekonomické ukazatele a na pokračování výsledkové sezóny. \"Očekáváme relativně neutrální týden bez výraznějšího trendu,\" uzavřel. Zájem investorů se bude ve středu soustředit na zveřejňované výsledky ČEZ a o den později Pivovarů Lobkowicz.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK